Boendeformer på en camping

Om man vill bo på camping kan det vara bra att känna till att det finns flera boendeformer där. Det är inte bara husvagn som gäller. Här tar vi upp de alternativ som finns.

Hitta en camping med flera boendeformer

Hos Svenska campingars riksförbund kan man finna de campingar som är medlemmar i förbundet. Där ser man också vilka olika boendeformer det finns på varje camping.

Husvagn och husbil

De kanske allra vanligaste boendeformerna är husvagnar och husbilar. Gästerna har själva med sig det de vill bo i och så betalar man för en plats man får stå på ett visst antal dagar. Det finns också några få campingar där man kan hyra en husvagn eller husbil som står uppställd på campingen. Man får bo i fordonet men inte flytta på dem.

Tält

Tält är också en vanlig boendeform på camping. Tält finns i flera storlekar, de kan tas med även på cykel och de är billiga att köpa. Nackdelen med tält är att de inte har samma bekvämligheter som en husvagn eller husbil och dessutom sover man på marken med en tunn tältduk omkring sig.

Stuga

En stuga är som ett mindre hus på campingen. Man hyr den ett visst antal dagar. Storleken och priset kan variera rejält.