Hitta rätt byggnad

Vill man starta upp och driva ett hotell måste man först ha en byggnad hotellet kan vara inhyst i. Man kan inte starta ett hotell i en lägenhet utan det krävs större ytor.

Många rum är viktigt

Ju fler gäster man vill kunna inhysa, desto fler rum måste byggnaden ha. Det är bra att ha rum av flera typer så alla gäster känner sig välkomna. En ensam gäst kanske inte vill bo i ett familjerum och barnfamiljen kan inte tränga ihop sig i ett dubbelrum. Det är också viktigt att det finns kök, matsal och en del gemensamma ytor.

Tänk på brandskyddet

Att ha ett fungerande brandskydd på hotellet är väldigt viktigt. Se till att det finns brandvarnare och även sprinklers i varje hotellrum. Märk upp släckutrustning och ha den på flera ställen i byggnaden. Be också brandkåren i din kommun att kontrollera byggnaden. De kan komma med flera goda råd.

Byggnadens läge

Många som bor på hotell gör det för att de ska besöka evenemang eller annat. Många vill också se staden och uppleva allt som sker i den. Att hotellet ligger centralt är en huvudsak för många och det kan vara bra att ha koll på när man ska leta en passande byggnad.