Hotell

Hotell är en väldigt vanlig boendeform när man är på semester, vid arbete på annan ort eller när man bara inte vill vara hemma. Många tar in på hotell när de känner att de behöver lite lyx i vardagen. Eftersom hotell finns i flera olika varianter kan de vara mer eller mindre lyxiga. Vissa hotell är mer liknande vandrarhem medan andra erbjuder lyxiga produkter, bubbelbad på rummet, fin mat och mycket annat.

Vad utmärker ett hotell?

Det finns flera saker som utmärker ett hotell och oavsett grad av lyx har de flera saker gemensamt. På ett hotell delar man inte rum med människor man inte känner. Det finns enkelrum, dubbelrum, familjerum och sviter. På ett hotell kan man inte laga egen mat men det finns möjlighet att köpa smörgåsar i kiosken, mat i restaurangen och drinkar i hotellets bar.

På ett hotell delar man inte heller badrum med andra gäster utan varje rum har sitt eget sådant. På hotell kan det också finnas rekreationsutrymmen som gym, pool, lekrum för barn och en hel del annat.

Är det alltid dyrt att bo på hotell?

Att bo på hotell kan kosta en del pengar. Ofta får man räkna med att det kostar omkring 1000 kronor per natt och person. Men ibland förekommer erbjudanden och bokar man en hotellnatt i god tid får man i regel ett bättre pris än om man bokar samma dag som man vill övernatta där.

Jämfört med vad man får för pengarna kan en hotellnatt för 800 kronor vara betydligt med värd pengarna än en natt i sovsal för 400 kronor. På hotellet får man frukost, man har ett eget rum och man kan duscha utan att dela toalett. Man kan också använda hotellets gym om sådant finns.

Nackdelar med att bo på hotell

En nackdel med att bo på hotell är att man inte kan laga sin egen mat. Det finns inga kök man kan använda. I några fall finns det diskho, kaffemaskin och ismaskin i korridoren, men kokplatta, kyl och annat saknas. Vill man ha lite mat på rummet bör man välja ett rum med minibar. Då kan man ha en sallad eller annat snacks samt lite kall dryck att njuta av.

Finns det hotell överallt?

Ja, i dag finns det hotell nästan överallt. Även mindre orter har hotell även om de inte är lika stora och lyxiga som i större städer. Hotell lämpar sig för alla typer av gäster och de är bekväma. Det gör att hotell i regel är enkla att driva när man väl fått ett par bra recensioner. Människor behöver alltid ett ställe att övernatta på och har man det enda hotellet på orten kan man vara säker på att gästerna söker sig dit.