Vilka vill bo på camping?

I takt med att det blivit dyrare att bo på hotell, och i samband med att fler vill semestra på hemmaplan har allt fler upptäckt tjusningen med camping. Det är inte längre främst äldre personer som bor på camping.

Vad är viktigast för campinggästerna?

Att hitta en bra camping är viktigt för i stort sett alla campinggäster. Är det ungdomar som vill festa kanske campingens skick spelar mindre roll men för andra är det viktigt att man kan trivas på den. Campingen får gärna ligga hyfsat centralt, det ska vara lugn och ro, allt ska vara välvårdat och de faciliteter som finns ska vara städade och fräscha.

Vilka är de vanligaste gästerna?

De vanligaste gästerna på en camping är lite äldre personer och så barnfamiljer i olika åldrar. Båda de här grupperna åker runt och campar på olika platser, men vissa ställer också upp en husvagn eller husbil mer permanent på en viss camping de trivs på. Då har de den istället för en sommarstuga.

Riktigt unga personer kan ibland också uppsöka campingar för att umgås utan sina föräldrar. Det behöver inte handla om att festa, utan även om att grilla, spela spel, vara med på minigolf eller annat.

Hur är det att bo på camping?

Att bo på en camping är lite mer enkelt och spartanskt. Man har inga lyxiga sängar, stora datorer och rejäl vattentoalett samt större dusch finns bara i campingens servicehus. Maten lagas med hjälp av gas eller el, men ugn saknas i många boendealternativ.